Pihasuunnittelu

Mistä aloittaa pihasuunnittelu?

Pihoista puutarhoja Pirkanmaalla

Jokaiseen rakennukseen liittyy väistämättä pala maata. Tuon alueen valjastaminen käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla on suunnittelun ytimessä. Kannattaa satsata – hetkinen aikaa sekä taloudellisia resursseja – suunnitteluun, sillä satsaus maksaa itsensä takaisin monestakin näkövinkkelistä katsottuna. Sokerina pohjalta löytyy tosiasia, että huolella suunniteltu ja toteutettu piha ja puutarha tarjoavat virikkeellisen ja elvyttävän ympäristön, josta on iloa läpi vuoden ja elämänkaaren, jokaisena päivänä. Siitä voi kirjaimellisesti ammentaa voimaa! Ei mikään turha juttu siis nykypäivän 24/7 maailmassa.

PihaPuutarhaksi Oy toimii pääsääntöisesti Pirkanmaalla Tampereen ja sen kaupunkiseudun alueella, yhteistyötä suunnitteluryhmissä suuremmissa viheralue- ja puistokokonaisuuksissa toimintakenttä on laajempi. 

Yleissuunnitelma on ns. vähimmäistaso, jolla pihasuunnitelmia toimitan. Yleissuunnitelman teko jakautuu ainakin pariin vaiheeseen, jotka käynnistetään kohdekäynnillä. Kun tilaajan toiveet ja käytettäväksi aiottu budjetti on selvillä, on I vaihe luonnossuunnitelma. Luonnossuunnitelmassa ratkaistaan keskeiset asiat kuten tilajako ja toiminnot, korkeuserojen käsittelytapa, kulkuväylät ja kasvillisuusalueet tarkkuudella puu-, pensas- ja perenna-alueet. Luonnossuunnitelma määrittelee itseasiassa minkälainen fiilis paikkaan syntyyn sekä pitää sisällään keskeiset ideat. Ja vaikkei luonnokseen vielä ole merkitty esimerkiksi pintavesien ohjausta, on se täytynyt jo periaatteellisella tasolla ratkaista. Luonnossuunnitelman jälkeen pidetään suunnittelupalaveri, jossa käydään luonnoksen keskeiset asiat läpi ja sovitaan mahdollisista muutoksista/tarkennuksista luonnoksessa esitettyihin asioihin. Tämän jälkeen suunnitelma jalostetaan valmiiksi yleissuunnitelmaksi ja/tai toteutussuunnitelmaksi. Suunnittelu on mahdollista käynnistää digikonsultoinnilla, jolloin minimoidaan korona-riskejä.

Mitä se suunnittelu sitten maksaa?

Tarjouksen suunnittelukustannuksista yleissuunnitelmatasolle saat yksinkertaisimmillaan ottamalla yhteyttä ja kertomalla kohteen osoitetiedot ja liittämällä mukaan esimerkiksi rakennusluvan asemapiirroksen ja mielellään pari valokuvaa. Kustannuksia lisää, mikäli kohde on esim. korkeusasemiltaan haastava. Uudiskohteiden osalta pihasuunnittelu kannattaa aloittaa heti kun tontti on hankittu ja mielellään käsikädessä rakennuksen suunnittelijoiden kanssa yhteistyössä. Aina ei tarvitse suunnitella koko kiinteistön pihaa, ehkä kyseessä on saneerauskohde, jossa tarvetta uudistukselle on vain osassa pihaa. Suunnittelun tarjoushinnoittelussa käytän aika-arviota, kuinka kauan kohteen suunnittelu toivotulle tasolle kestää, tarjoukseen on eritelty mitä tarjottuun hintaan sisältyy. Täytä siis infolomake täällä nettisivuilla tai laita suoraan sähköpostilla tiedot kohteestasi.

Tuntiveloitus, voimassa 9.10.2019 lähtien, samaa hintaa käytän lisä- ja muutostöissä:

Hortonomi amk suunnittelutyö                76 eur/h, sis. alv

Yksityisasiakkaiden kannattaa muistaa mahdollinen oikeus kotitalousvähennykseen. Tietyin edellytyksin paikan päällä tapahtuva pihasuunnittelu – kun se on osa muuta, laajempaa vähennykseen oikeuttavaa viherrakennustyötä – voi oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Uudisrakentamiseen kotitalousvähennystä ei myönnetä. Tarkista verottajalta itse tarkemmat ohjeistukset ja kuinka omaa pihasaneeraustasi mahdollisesti käsitellään verottajan näkökulmasta. 

http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys/Taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenny(9231)

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...