Kesäpaikan kunnostajille

Vuonna 2019 toimitaan jo kiireesti!

Haja-asutusalueen jätevesijärjestelmän remontti tulossa?

Haja-asetusalueen jätevesijärjestelmien vaatimusten määritykset ovat viime vuosina olleet myllerrysten keskellä. Tilanne on sikäli selkeytynyt, että uusi asetus on tullut voimaan maaliskuussa 2017. Monella mökkiläisellä onkin edessään oman järjestelmänsä tarkistaminen ja tarpeen mukaan ajantasaistaminen. Kuntakohtaisia ohjeistuksia löydät kuntien verkkosivuilta ja verottajan käytännöt kotitalousvähennykseen kannattaa kurkata verottajan verkkosivuilta. Monesti esimerkiksi kohteessa tehtävä suunnittelutyö hyväksytään kotitalousvähennykseen, kun se on osa suurempaa toteutus(rakentamis-)kokonaisuutta.

Sikäli kun järjestelmään on tarpeen tehdä muutoksia, tarkoittaa se myös kaivinkoneen ilmestymistä pihaan. Nyt onkin oivallinen tilaisuus samalla tarkistaa, onko pihan toiminnoissa – kulkureiteissä, pengerryksissä, oleskelualueissa – jotakin sellaista, jota mielellään laitettaisiin samalla kuntoon. Monesti yleissuunnitelman avulla konevoimaa vaativat työt voidaan toteuttaa jätevesijärjestelmän uusimisen yhteydessä. Käytettävissä olevien resurssien mukaan käsin tehtävät viherrakennustyöt voi teettää joko samana vuonna tai seuraavalla kaudella.

Liikkeelle asiassa päästään samoin kuin pihasuunnittelussa yleensäkin. Kurkkaa myös pihasuunnittelun osio näiltä verkkosivuiltani.

Esimerkiksi Ylöjärven ohjeistusta asiaan löydät:

https://www.ylojarvi.fi/ymparisto-ja-luonto/jatevedet-ja-vesihuolto/

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...